Rösti met spek en erwtjes carbonara-stijl
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een ruime koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Bak de rösti in 10-15 minuten goudbruin en knapperig.
- Bak intussen in een andere koekenpan het spek in 4 minuten knapperig uit. Schep de bevroren erwten erdoor en bak nog 4 minuten tot de erwten knapperig gaar zijn. Klop in een kom de eidooiers los met de slagroom en helft van de geraspte kaas.
- Schep het spek met de erwten door de rösti. Neem de pan van het vuur. Schenk het ei-roommengsel erbij en meng goed. De warmte van de rösti zorgt dat het eimengsel iets gaart maar wel zacht en romig blijft.
- Verdeel de rösti meteen over 4 borden. Bestrooi met peper naar smaak, de rest van de Parmezaanse kaas en de basilicumblaadjes.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 780 kcal
- 52 g vet waarvan 16 g verzadigd
- 48 g koolhydraten
- 26 g eiwit
- 7 g vezels
- 2,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen