U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Rösti met spek en erwtjes carbonara-stijl

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Original (750 g) 
  • 3 el olijfolie 
  • 250 g gerookt mager spek, in blokjes 
  • 250 g doperwten (diepvries) 
  • 4 grote eidooiers 
  • 50 ml slagroom 
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt 
  • 1 handvol basilicumblaadjes

Bereiding:

  • Verhit in een ruime koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Bak de rösti in 10-15 minuten goudbruin en knapperig. 
  • Bak intussen in een andere koekenpan het spek in 4 minuten knapperig uit. Schep de bevroren erwten erdoor en bak nog 4 minuten tot de erwten knapperig gaar zijn. Klop in een kom de eidooiers los met de slagroom en helft van de geraspte kaas. 
  • Schep het spek met de erwten door de rösti. Neem de pan van het vuur. Schenk het ei-roommengsel erbij en meng goed. De warmte van de rösti zorgt dat het eimengsel iets gaart maar wel zacht en romig blijft. 
  • Verdeel de rösti meteen over 4 borden. Bestrooi met peper naar smaak, de rest van de Parmezaanse kaas en de basilicumblaadjes.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 780 kcal
  • 52 g vet waarvan 16 g verzadigd
  • 48 g koolhydraten
  • 26 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 2,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen